Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg

Het Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg (NSTZ) te Ede ligt centraal in Nederland en vlakbij NS station Ede-Wageningen. Het simulatiecentrum is gevestigd aan het Horapark 9, naast het kantoor van Interactie Opleidingen. In samenwerking met o.a. de Stichting INCA, het Nederlands Instituut Voor Acute Zorg (NIVAZ) en de Society of Critical Care Medicine (SCCM) organiseert NSTZ de diverse medische cursussen. Door korte lijnen is maatwerk, zowel inhoudelijk als in cursusdata, op zeer korte termijn te realiseren.

Adresgegevens

Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg (NSTZ)
Horapark 9 (begane grond)
6717LZ, Ede
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Behoefte aan een betrokken partner die actief meedenkt?

Wij hebben tot doel de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid te bevorderen door het aanbieden van specifieke simulatie- en vaardigheidstrainingen aan zorgprofessionals. NSTZ werkt daarbij samen met de beste trainers en docenten, bedrijven en organisaties en levert een hoogwaardige leeromgeving met moderne apparatuur op haar locatie in Ede, centraal in Nederland. Voor overnachtingen ligt het NSTZ op loopafstand van  Hotel De Reehorst. Komt u liever met de auto, dan kunt u gratis parkeren bij het NSTZ.

Cursusruimten

Het simulatiecentrum beschikt over 5 ruime cursusruimten, een regieruimte en een eigen restaurant.

5 ruime cursusruimten

De 5 zeer moderne trainingsruimten zijn zo ingericht dat een ideale interactie tussen instructeur en cursist ontstaat. Zo is er onder andere een volledige IC- en OK-kamer nagebootst en zijn er werkende IC-ventilatoren voor invasieve en non-invastieve beademing. Verder zijn er simulaties voor airway management en centraal veneuze catheters. Daarnaast zijn er echografie stations en beschikken wij over een anesthesieapparaat. Er is een uitgebreid pakket aan BLS/ALS en ECG-simulatie mogelijkheden. In maatwerk trainingen is apparatuurinstructie en -certificering mogelijk voor vrijwel elk apparaat dat in de Acute Zorg wordt gebruikt.

Regieruimte

Door middel van een audio- en videoverbinding wordt de simulatieruimte op afstand door de technici en instructeur gemonitord. Hierdoor hebben de cursisten in de simulatieruimte sterk het gevoel dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de patiënt. De instructeur kan op afstand verschillende scenario's doorlopen waarop de cursisten reageren. Door deze werkwijze wordt de Acute Zorg setting realistisch nagebootst. Deze vorm van simulatieonderwijs is essentieel voor teamtrainingen in het kader van Crew Resource Management.

Restaurant

In het gezellige restaurant is plaats voor 25 cursisten en trainers.

 

Medisch Simulatiecentrum

Maatwerk voor medische trainingen in o.a. IC en OK setting.
 

Congres- en cursusorganisatie

Het verbinden van expertise leidt tot grotere prestaties.
 

Verenigingsmanagement

Van bestuursondersteuning tot financiële- en ledenadministratie.
 

Interactieve diensten

Interactie krijgt een geheel nieuwe betekenis...