12e Nationale Voedingscongres

14 juni 2019: Congres Nationale Voedingscongres

Hotel Van der Valk, Veenendaal

Het Nationale Voedingscongres is een samenwerking aangegaan met NESPEN, de Nederlandse tak van ESPEN (Netherlands Society for Parenteral and Enteral Nutrition). U kunt bij het inschrijven voor het Nationale Voedingscongres begunstigde worden van NESPEN. Het is ook mogelijk om u in te schrijven voor het Nationale Voedingscongres zonder begunstigde te worden.

Presentaties 12e Nationale Voedingscongres

Download hier de presentaties.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend aan:

Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT): 6 punten
Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC): 6 punten
Nederlandse Internisten Vereniging (NIV): 6 punten
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA): 6 punten
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 3 punten
Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA): 6 punten
Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN): 6 punten
Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie (NVvN): 6 punten
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici): 6 punten
Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH): 6 punten
Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG): 6 punten
Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (MDL): 3 punten

Inschrijftarieven

  Studenten Verpleegkundigen en diëtisten Medisch specialisten
Deelname congres
Deelname congres
Deelname congres
Bestaande NESPEN begunstigden
€ 60,00 € 150,00 € 200,00
Nieuwe NESPEN begunstigden € 95,00 € 175,00 € 225,00
Toegang tot het congres zonder begunstigde te worden € 115,00 € 195,00 € 245,00

 

 

Inschrijfformulieren

  Studenten Verpleegkundigen en diëtisten Medisch specialisten
Bestaande of nieuwe NESPEN begunstigden Inschrijven Inschrijven Inschrijven
Toegang tot het congres zonder begunstigde te worden Inschrijven Inschrijven Inschrijven

 

 

De voordelen van het Nationale Voedingscongres i.c.m. NESPEN

Met NESPEN
Zonder NESPEN
Deelnametarief Nationale Voedingscongres Met korting deelnemen aan congres Geen korting
Deelname Nationaal Voedingscongres Ja Ja
NESPEN en tijdschrift Voeding & Visie Per direct, 2019 Nee

 

Programma 12e Nationale Voedingscongres

Vrijdag 14 juni 2019

08.50 uur Opening Dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Intensive Care

   
09.00 uur ESPEN richtlijn volwassenen: Energie en indirecte calorimetrie Kristine Koekkoek, Aios Interne Geneeskunde, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
09.20 uur ESPEN richtlijn volwassenen: Eiwit, timing, compositie en dosis Dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
09.40 uur Post-Intensive Care Syndroom: Bewegen en voeding Dr. Bert Strookappe, Fysiotherapeut/onderzoeker, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Catheters en sondes

   
10.00 uur Ervaringen met PEG-sondes Dr. Denise Strijbos, AIOS MDL, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven
10.20 uur Ervaringen met electromagnetische sondeplaatsing Mariël Klos, Voedingsverpleegkundige, Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn
10.40 uur Ervaringen met Iris technologie Rianne Slingerland-Boot, Arts-assistent/arts-onderzoeker IC, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
11.00 uur Koffiepauze    

Obesitas, diëten en allergieën

   
11.30 uur Welk dieet is het beste bij obesitas bij volwassenen?

Dr. Kirsten Berk, Wetenschappelijk onderzoeker/diëtist, Erasmus MC, Rotterdam

11.50 uur Extreme diëten bij kinderen: gevaar voor tekorten Dr. Anemone van den Berg, Kinderarts MDL, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht
12.10 uur Pinda-allergie: nieuwste inzichten Olga Benjamin, Diëtist, Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar

Abstracts en proefschrift

   
12.30 uur A novel oral nutritional supplement improves gait speed in Dutch older adults with (risk of) undernutrition Pol Grootswagers
12.40 uur Nutritional strategies to support muscle maintainance in clinical populations Imre Kouw
12.55 uur Lunch

Ondervoeding, sarcopenie en voedingsbeleid

   
13.45 uur Implementatie van GLIM criteria en Sarcopenie richtlijn in de praktijk Heidi Zweers, Diëtist, Radboudumc, Nijmegen
14.05 uur Lichaamssamenstelling m.b.v. de CT- scan bij oncologische en IC-patienten Inge Dekker, Diëtist, Amsterdam UMC, Amsterdam
14.25 uur Perioperatief Voedingsbeleid Dr. Mireille van Stijn, Anesthesioloog, Amsterdam UMC, Amsterdam
14.50 uur Pauze    

Darmfalen

   
15.10 uur Wanneer parenterale voeding? Cora Jonkers, Diëtist, Amsterdam UMC, Amsterdam
15.30 uur Intestinal failure-associated liver disease: uitdagingen in diagnostiek en beleid Angelique Huibers, Promovendus, Radboudumc, Nijmegen  
15.50 uur Interactieve casus bespreking

Irene van Arum, Physician assistant i.o., Amsterdam UMC, Amsterdam

Wanda Kuin-Sluijter, Verpleegkundig specialist, Noordwest Ziekenhuisgroep, Alkmaar

Capita Selecta

   
16.10 uur Voeding en het microbioom Prof. dr. Maikel Peppelenbosch, Hoogleraar Maag-, Darm-, Leverziekten, Erasmus MC, Rotterdam
16.30 uur Uitreiking awards
16.40 uur Einde congres
 

Medisch Simulatiecentrum

Maatwerk voor medische trainingen in o.a. IC en OK setting.
 

Congres- en cursusorganisatie

Het verbinden van expertise leidt tot grotere prestaties.
 

Verenigingsmanagement

Van bestuursondersteuning tot financiële- en ledenadministratie.
 

Interactieve diensten

Interactie krijgt een geheel nieuwe betekenis...